Fragarias kennel, då och nu


Foto: Popsy och en valp från C-kullen, Ingrid Faste
Foto: Popsy och en valp från C-kullen, Ingrid Faste

När Fragarias en gång i tiden bildades fanns det gott om tid för både hundar och uppfödning. Rasen som var i fokus då, var Bichon Havanais. Jag fick förmånen att ta hand om Popsy (Such StrandWiks High Light) som blev grunden i min uppfödning. En hund som var outstanding i många hänseenden! Första kullen föddes 24/6 1999. Ytterligare några tikar fick bidra. Det kom att bli 7 kullar sammanlagt. 

Namnet "Fragarias" kom sig av att vi anlade en inhägnad i behändig anslutning till en av ytterdörrarna.. Där den nya inhägnaden låg hade ett jordgubbsland legat tidigare. Det latinska släktnamnet för jordgubbar och liknande bär är just "fragarias"..så då fick det bli så. 


Foto: Gammalt foto! Popsy blir ompysslad!
Foto: Gammalt foto! Popsy blir ompysslad!


Av olika anledningar kom uppfödningen att stanna av. Främst för att jag började arbeta på annan ort, en separation och för att barnen flyttat hemifrån. Varken tid eller kraft fanns över till uppfödning längre.

Hundarna som fanns i hemmet vid den tiden flyttade med mig och vi fick några fina år tillsammans. Även om uppfödningen så klart var rolig, så var (och är) ju ändå relationen med hundarna det viktiga.

Foto: Leia och jag fikar hos Kalle och Berit, Berit Norman har tagit fotot
Foto: Leia och jag fikar hos Kalle och Berit, Berit Norman har tagit fotot

Nu

Tiden har gått, och jag har åter hamnat i så lyckliga omständigheter att jag kan ha hund igen. Den här gången föll valet på rasen Russkaja Tsvetnaja Bolonka.


Om det blir någon mer uppfödning? Det får framtiden utvisa. Det är mycket som ska falla på plats innan man tar ett sådant beslut. I skrivandets stund har vi tillräckliga utställningsmeriter, ett godkänt BPH och patella ua. Ögonlysningenen är nästa anhalt....och så hitta en lämplig och villig pappa! 

Klart är i alla fall att Wictorys Mazurka aka Leia tagit oss med storm! Jag har åter fått en outstanding hund! 

-Tack Inger för förtroendet att få ta hand om detta lyckopiller!